Sitruuna-salmiakki-kakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- appelsiinilimu
- flora vanilla
- tuliset kuukivet karkki
- vesi
- vehnäjauho
- sitruunamehu
- sitruunankuoriraaste
Ystäväni täytti vuosia ja halusin tehdä hänelle pienen kakun. Kuten kuvasta näkyy, toivoa sopii, että kakku oli paremman makuinen kuin näköinen;)
Koska tunnen hänet jo lapsuudesta saakka, tiedän, että makeanhimoon hän voi tehdä vaikka sitruuna-marenkitortun sitruunakiisselin ja kauhoa sen tyytyväisenä suoraan kattilasta=)
Siltä pohjalta tämä kakku on tehty. Lisäksi kaupassa silmiini osui lakritsiströsselit, turkoosilta väriltään hänen kotinsa sisustusväri, jonka värisen ponchon hänelle varsinaiseksi lahjaksi virkkasinkin. Niinpä niitä oli ihan pakko ostaa. Monta päivää kovassa kuumeessa ollut vauva sylissä ja vuoroin jalassa roikkuen syntyi tämä kakku, joten antakaa armoa;)
Sitruuna-salmiakkikakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: appelsiinilimua
Välissä:
n 2 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
n 100 g eldoradon Tuliset kuukivet (tai jotain sinnepäin) karkkeja murskana
sekä
sitruunakiisseli:
1,5dl vettä
1,5dl sokeria
3rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu
yhden sitruunan raastettu kuori
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225
asteisessa uunissa n 7 minuuttia.
Sitruunakiisseli: Laita ainekset kasariin ja kiehauta.
Leikkaa
jäähtynyt levy neljään osaan, kostuta appelsiinilimulla ja laita
väleihin sitruunakiisseliä, vaniljavaahtoa ja karkkimurskaa.
Kuorruta kakku vaahdotetulla kermalla, joka on värjätty Bake and partyn geelimäisellä elintarvikevärillä Sky blue. Ripottele pinnalle lakritsiströsseleitä.