Prinsessakakku (vadelmatäyte)

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- liivatelehti
- flora vispi
- maustamaton tuorejuusto
- flora fraiche
- vaniljasokeri
- vadelma
Tein ensimmäistä kertaa kakun Bake and Partyn
Prinsessa-kakkuvuoalla. Tein viiden munan pohjan, jonka riittävyyttä
rupesin epäilemään, kun kaadoin taikinan vuokaan. Vaan sepä kohosikin
ihan reunaan asti, joten se oli juuri sopiva taikina.
Täytettä
kokeilin ihan hakuammuntana, ensin epäilin onko sitä ihan liikaa, mutta
kaiken sain tähän käytettyä ja kun pääsin kakkua vielä maistamaankin,
sitä oli kyllä ihan hyvässä suhteessa. Olen kyllä sitä mieltä, että
täyte riittää 4-6 munan kakkuun, joten jos kiinnostutte täytettä
kokeilemaan mihin tahansa muuhunkin kakkuun, tehkää tällä ohjeeni
määrällä, sitä ei tarvitse pienennellä tai suurennella.
Vadelmatäyte 4-6 munan kakkupohjalle:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim Philadelphia)
250 g Flora fraichea
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g vadelmia
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Jauha vadelmat monitoimikoneessa.
Vaahdota
Flora vispi, lisää joukkoon tuorejuusto, Flora fraiche, sokeri,
vaniljasokeri ja kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet. Sekoita
joukkoon soseutetut vadelmat. Jaa täyte kostutettujen kakkupohjien
väleihin, anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

