Perinteinen luumukakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • vesi
  • sitruunalimu
  • vispikerma
  • maustamaton tuorejuusto
  • luumumarmeladi
  • vaniljasokeri
  • paahdettu mantelilastu
  • säilykekirsikka
  • kuivattu luumu

Tästä reilun kokoisesta joulukakusta riittää isommallekin vierasjoukolle. Voit koristella kakun makusi mukaan.

Luumukakku
noin 20 annosta


Pohja:
6 munaa
4,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä

Kostutus: sitruunalimua

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 prk luumumarmeladia
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria

Päällä:
5 dlvispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
paahdettuja mantelilastuja
säilykekirsikoita
kuivattuja luumuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi kiehuva vesi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 150-175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Vatkaa täytteen Flora vispi, lisää joukkoon muut aineet. Täytä ja kostuta kakku.

Kuorruta kakku sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla Flora vispillä, koristele paahdetuilla mantelilastuilla, kirsikoilla ja luumuilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä