Perinteinen luumukakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- vesi
- sitruunalimu
- vispikerma
- maustamaton tuorejuusto
- luumumarmeladi
- vaniljasokeri
- paahdettu mantelilastu
- säilykekirsikka
- kuivattu luumu
Tästä reilun kokoisesta joulukakusta riittää isommallekin vierasjoukolle. Voit koristella kakun makusi mukaan.
Luumukakku
noin 20 annosta
Pohja:
6 munaa
4,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
Kostutus: sitruunalimua
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 prk luumumarmeladia
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
Päällä:
5 dlvispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
paahdettuja mantelilastuja
säilykekirsikoita
kuivattuja luumuja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi kiehuva vesi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 150-175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vatkaa täytteen Flora vispi, lisää joukkoon muut aineet. Täytä ja kostuta kakku.
Kuorruta kakku sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla Flora vispillä, koristele paahdetuilla mantelilastuilla, kirsikoilla ja luumuilla.