Marsipaani-jugurttikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- perunajauho
- liivatelehti
- sitruunamehu
- maustamaton jogurtti
- vaniljasokeri
- pakastettu mansikkasose
- pakastettu karviaissose
- kuohukerma
- vaaleanpunainen marsipaani
Marsipaani-jugurttikakku
Pohja: 2-3 munan täytekakkupohja
Munia, sokeria ja vehnäjauhoja kaikkia tilavuusosina saman verran + 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon.
Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
täyte:
8 liivatelehteä
0,5 dl sitruunanmehua
2 dl ruoanvalmistusjugurttia/maustamatonta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl pakastettua mansikka- tai karviaissosetta
2 dl kuohukermaa
pinnalle:
vaaleanpunaista marsipaania
Leikkaa
jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
Laita toinen kakkulevy pestyyn
vuokaan, jossa paistoit kakun.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä
vedessä n 5 minuuttia.
Purista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman
sitruunamehun joukkoon.
Anna jäähtyä haaleaksi.
Sekoita jugurtin
joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja mansikka/karviaissose, sekä
liivateseos.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen
jogurttiseoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan kakkulevylle ja tasoita
pinta.
Nosta toinen kakkulevy päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan
päivään.
Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä ohueksi
levyksi.
Kumoa kakku tarjoiluastiaan, irrota toinen leivinpaperi
varovasti pois marsipaanin päältä ja nosta toisen paperin avulla levy
kakun päälle. Irrota myös toinen leivinpaperi ja painele levy kevyesti
käsin myös kakun reunoille.
Leikkaa veitsellä ylimääräiset
marsipaaniosat pois.
Koristele valmiilla kakunkoristeilla.