Mansikka-kermakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- perunajauho
- sokeroimaton kaakaojauhe
- liivatelehti
- rahka
- flora vispi
- dronningholm mansikkahillo
- vaniljasokeri
- vesi
- mansikkamehu
- mansikka
- hyytelösokeri
Mansikka-kermakakku
Pohjana on 8:n munan
sokerikakkupohja periaatteella:” kaikkia aineksia saman verran tilavuusosina” (munia, sokeria, jauhoja + 4 tl leivinjauhetta).
Kakku on kostutettu vanilja-maidolla.
Täyte:
6 liivatelehteä
0,5 kg rahkaa
0,5 l Flora vispiä
400 g Dronningholmin mansikkahilloa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai mansikkamehua
Reunoilla: 0,5 l Flora vispiä
reilu litra mansikoita
hyytelösokeria + vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, vatkaa joukkoon rahka, hillo ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi/mehu kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täytä kakku paistovuokaansa ylösalaisin. Kelmuta vuoka, nosta pohjalle kakun kansiosa nurinperin, kostuta.
Kaada puolet täytteestä, nosta päälle kakun keskiosa, kostuta, kaada loput täytteestä ja nosta pinnalle kakun pohjaosa. Kostuta.
Nosta kelmun liepeet kakun suojaksi ja hyydytä kylmässä muutama tunti tai mielellään yli yön.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Nostele pinnalle tuoreet mansikat.
Keitä pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokeriliemi.
Älä kuitenkaan ”hukuta” mansikoita paksun kiillekerroksen alle silloin kun käytät tuoreita mansikoita, vaan sivele ne kevyesti pullasudilla, jotta marjat pysyvät pidempään kauniimpina ja saavat pintaansa ihanan makeuden.