Kolmen suklaan täytekakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- vehnäjauho
- kaakaojauhe
- leivinjauhe
- taloussuklaa
- maustamaton tuorejuusto
- kuohukerma
- liivatelehti
- konjakki
- kahvilikööri
- vahva kahvi
- flora vispi
- valkosuklaa
- maitosuklaa
- appelsiinimehu
Tämän kakun tein enoni 50-vuotisjuhliin perjantaiksi. Ukkeli on siis Marien
käsialaa. Täytekakusta toivottiin suklaista, joten saamansa piti. Tässä
näkyy, että ylemmässä välissä oli valkosuklaamousse, alemmassa tummasta
suklaasta tehty mousse, päällä on sekä valkosuklaa-, että
maitosuklaakermavaahto. Täyte välissä on tasainen ja paksu, mutta kakun
täyttövaiheessa väleistä tuppaa täytettä hieman valumaan läpi, vaikka
kakku olisikin täytetty paistovuokaansa.
Kahvi antoi ihanan maun valkosuklaamousseen.
Kerma päällä on melko tönkköä, johtuen suuresta suklaapitoisuudesta.
Kakkupohja on kahdeksan munan pohja.Täytteen ja päällisen määrä riittää tähän kakkuun. Neljän munan pohjan tehdessä puolita ohje.
Kolmen suklaan täytekakku
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Täyte 1:
200g taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5dl konjakkia/kahvilikööriä/vahvaa kahvia
Täyte 2:
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vahvaa kahvia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Päällä:
2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna + 200 g sulatettua maitosuklaata
ja
2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna + 200 g sulatettua maitosuklaata
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaan
Kostutus: appelsiinimehua
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina
voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 -asteessa. Kumoa kakku
ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Sulata
suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Liuota liivatelehdet kuumennettuun
konjakkiin/likööriin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset
vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon
tuorejuusto.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja
sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja
kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat
appelsiinimehulla.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle
paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen
päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta
pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä
mielellään yön yli. Kumoa kakku. Sulata suklaa mikrossa tai
vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.
Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim.
perunankuorimaveitsellä tai raastimella.