Appelsiinivaahdolla, banaanilla ja vaniljakreemillä täytetty hedelmäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- liivatelehti
- appelsiinijogurtti
- flora vanilla
- appelsiini
- vaniljasokeri
Tässä on seitsemän munan kakkupohja, jossa kaikkia aineksia on saman verran, osa jauhoista on perunajauhoja.
Tein
melkein samanlaisen täytteen, kuin jokunen hetki sitten tekemääni
appelsiini-hyydykekakkuun. Tämä oli ystäväni sanoin: ”törkeen hyvää.”
Oli kyllä kiva, hieman erilainen, raikas.
Kakku täytyy siis
täyttää vuokaansa, sillä appelsiinivaahdosta tulee liivatteiden
lisäämisen jälkeen niin löysää, ettei se ennen hyytymistään pysyisi
ikinä välissä.
Vuoraa siis kakkuvuoka kelmuilla ja laita vuoan
pohjalle kakun kansilevy. Kostuta appelsiinimehulla. Itse kostutin
X-tra halpismehulla, jonka kyljessä lukee hedelmäjuomatiiviste.
Appelsiinivaahdolla, banaanilla ja vaniljakreemillä täytetty hedelmäkakku
5 liivatelehteä
400 g Ingmanin appelsiinijugurttia
n. 2,5 dl vaniljavaahtoa vaahdotettuna
n. 0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
liivatteiden liuottamiseen yhden appelsiinin puristettu mehu
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa vaniljavaahto, lisää jugurtti, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste.
Liuota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun, anna jäähtyä pieni hetki.
Kaada liivateneste muiden ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos kakkulevyn päälle. Nosta päälle seuraava kakkulevy, kostuta.
Täyte 2:
3-4 banaania viipaleina
2 dl:sta kreemijauhetta ja n 6 dl:sta maitoa (tai katso pakkauksen ohjetta) tehty vaniljakreemi.
Viipaloi pinnalle banaanit ja kaada päälle kreemi. Nosta pinnalle kakkupohja ja kostuta.
Anna hyytyä mielellään yön yli.
Päälle laitoin
säilykepäärynää, viinirypäleitä, säilykemandariinia, cocktailkirsikoita, säilykelonganeita ja säilykepapaijaa.
Kiilteen tein hyytelösokerista ja vedestä pakkauksen ohjeen mukaan.
Reunoilla
on lastalla levitettyä kermaa, sekä Wienernougat-crushia, päällä
reunoilla kermapursotus. Kuorrutteeseen kuluu Flora vispiä/kermaa 5 dl.