Appelsiini-valkosuklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • vanilja-maito
  • sitruunalimu
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • appelsiinituorejuusto
  • appelsiinimarmeladi
  • vaniljasokeri
  • valkosuklaa
  • vesi
  • appelsiinimehu
  • appelsiinin kuoriraaste

Perjantaina juhlimme Simpson-fanin syntymäpäiviä.
Unelma Ulla lähetti postissa toiveestani Simpsoniperheen kakkukuvan.
Näitä kakkukuvia olen ihastellut siitä asti, kun sellaisen ensimmäisen kerran jossain vuosia sitten näin.
Koskaan en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi moista ryhtyä tilaamaan.
Nyt kun sellaisia tuli ystävän nettiputiikkiin myyntiin, niin pitihän sellaista saada testata.

Ihanaa oli se, että kuva tuli suoraan postilaatikkoon, eikä sitä tarvinnut lähteä postista noutamaan.
Kiitos Ulla=)

Appelsiini-valkosuklaakakku
(kakkuvuoan vetoisuus 1,5 litraa)

kakkupohja:
3 munaa
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus: vanilja-maitoa (=maitoa ja vaniljasokeria) tai sitruuna-/appelsiinilimua

täyte:
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
100 g tai maun mukaan appelsiinimarmeladia
2 tl vaniljasokeria
100-130 g valkosuklaata
sokeria maun mukaan
0,5 dl vettä/appelsiinimehua
(hieman appelsiinin kuoriraastetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoitellen joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Nosta kakkuvuoan pohjalle kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, marmeladi, sokeri ja vaniljasokeri.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, lisää sula suklaa täytteeseen.

Tarkista maku.

Kuumenna
vesi/mehu mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut
liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä kostutetun kansiosan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta.

Kaada päälle loput täytteestä, nosta päälle vielä kakun pohjaosa ja kostuta se.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.

Tämän kakun reunapursotuksiin kului kermaa 2 dl hyvin pienipäisellä tyllalla pursotettuna.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä