Hunajainen maustekakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tänään on leivottu koko päivä joulukakkuja ja vähän muutakin.
Toinen kerhotäti saa joulukakuksi ruusuvuokaan tehdyn kakun. Kakku jäi normaalia matalammaksi, joten ohjeeni riittää perinteisen kokoiseen kakkuvuokaan.
Koristeeksi ”liimasin” DrOetkerin sokerikuorrutteella hopeakuulia. Ruusun terälehdet on painettu ruusunlehtimuotilla elintarvikevärillä värjätystä mantelimassasta.
Hunajainen maustekakku
225 g voita
1 1/2 dl Muscovado-sokeria tai fariinisokeria
1 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g hasselpähkinärouhetta
Vaahdota voi ja Muscovado-sokeri, lisää joukkoon hunaja ja mausteet.
Vatkaa joukkoon munat yksitellen, lisää lopuksi vehnäjauohot, joiden joukkoon olet sekoittanut leivinjauheen ja hasselpähkinärouheen.
Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.