Halloweenin Porkkanakakku
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Fazer
Porkkanakakku on mainio tarjottava milloin tahansa. Sen isotöisin osuus on porkkanoiden raastaminen, kaikki muu sujuu yhdessä astiassa keskenään sekoittamalla taikinaksi. Voit maustaa taikinaa erilaisilla leivontaan sopivilla mausteilla. Kokeile kanelia, kardemummaa, pomeranssinkuorta tai vaikka piparkakkumaustetta.
Halloween-teemaan sopiva porkkanakakku on saanut pinnalleen Fazerin Amerikan pastilleja, jotka ovat saaneet nyt oranssin ja mustan värin. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen myös mustalla elintarvikevärillä.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 4 kananmunaa
- 2 dl rypsiöljyä (vaihtoehto) TAI
- 200 g sulatettua voita (vaihtoehto) TAI
- 200 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
Pinnalle:
- 200 g Mascarponejuustoa
- 50 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- 1-2 pss Fazer Halloween Amerikan pastilleja
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon.
- Mittaa joukkoon rypsiöljy tai sulatettu voi tai margariini.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lisää sokeri, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, raastettu porkkana ja kaneli.
- Sekoita ainekset puuhaarukalla tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute.
- Laita Mascarponejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Mikäli haluat kuorrutteesta mustan, lisää joukkoon mustaa elintarvikeväriä. Levitä kuorrute lusikalla kakun pinnalle huolimattomasti.
- Koristele Halloween aiheisilla Amerikan pastilleilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
