Perinteinen jauheliha-perunavuoka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Meillä lapset söisivät perunat mieluiten muussina, tai jos mahdollista, ranskalaisina, joita ei meidän keittiössä juuri harrasteta, sillä pakastealtaan ranskalaiset eivät kelpaa edes lapsille.
Täytyy tunnustaa, että vaikka kaapissani onkin friteerauskeitin, en ole koskaan edes kokeillut sitä. Ehkä jonain päivänä innostun. Kiitos vaan äiti parin vuoden takaisesta joululahjastasi!
12-vuotiaani suhtautuu testailuihini varauksella, mutta tällainen perusruoka vielä menee, varsinkin jos ei paljasta, että siihen voi kätkeä mainiosti kaapissa pyörivät ylimääräiset ainekset.
Jauheliha-perunavuoka
1,2 kg perunoita
tilkka öljyä
tilkka öljyä
1-2 sipulia silppuna
2 kevätsipulin vartta silppuna
500 g jauhelihaa
4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 isoa herkkusientä hienoksi silputtuna
suolaa
paprikajauhetta
Santa Marian Chili Explosion -mausteseosta myllystä TAI chilijauhetta, mustapippuria ja sinapinsiemeniä/sinappijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl ruokakermaa
200 g juustoraastetta
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota perunaviipaleita muutama minuutti, laita perunat sivuun odottamaan.
Kuumenna hieman lisää öljyä ja paista jauheliha ja sipulit, mausta valkosipulilla ja muilla mausteilla, lisää joukkoon myös silputut herkkusienet.
Lisää tomaattimurska, kerma ja juustoraaste, sekä kuullotetut perunat, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.