Lihapulla-perunapannu

  • 30 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.2/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g jauheliha
  • 1 sipuli
  • 1 tl paprikajauhe
  • 2 tl sambal oelek-tahna
  • 1-2 tl kuivattu rakuuna
  • (vaihtoehto) kuivattu rosmariini
  • 170 g pekoni
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200 g herkkusieni
  • 2 sipuli
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 700 g Nevalan Kypsät Perunaherkut Pariisinperuna
  • mustapippurirouhe
  • suola
  • (vaihtoehto) yrttisuola

Nevalan peruna myy herkullisia kypsiä perunatuotteita, jotka ovat laadukkaita ja perheyrityksen omassa tuotannossa syntyviä. Niiden käyttö helpottaa ja nopeuttaa arki- ja juhlaruoan valmistusta.
Lihapulla-perunapannu on mainio tarjottava arkena, mutta myös illanistujaisissa.
Kokeile!

Lihapulla-perunapannu
4 annosta

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl paprikajauhetta
2 tl sambal oelek chilitahnaa
1-2 tl rakuunaa tai rosmariinia

Lisäksi:
170 g pekonia
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
2 sipulia
200 g miniluumutomaatteja
700 g Nevalan Peruna Kypsät Perunaherkut, Pariisin perunoita
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa tai yrttisuolaa

Laita jauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon sipuli.
Lisää paprikajauhe, sambal oelek, rakuuna tai rosmariini.
Pyöritä taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista kuumalla pannulla käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Ota lihapyörykät sivuun odottamaan.
Paloittele pekoni ja laita pannulle yhdessä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele, kunnes ovat rapeita.
Leikkaa herkkusienet ja sipulit lohkoiksi ja puolita halutessasi miniluumutomaatit. Lisää pannulle ja kääntele, kunnes paistuvat kauniin värisiksi.
Lisää vielä Pariisin perunat ja lihapyörykät ja kääntele pannulla muutaman minuutin ajan. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa tai yrttisuolaa.
Hienonna joukkoon halutessasi tuoreita yrttejä.

Reseptin on laatinut:

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: