Kesäinen ”Moussaka”

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

 
Jokunen viikko sitten sain tekstiviestillä ruokaohjeen kännykkääni, jonka eräs naapurini mulle yllärinä laittoi. Eräänä päivänä ohje muistui mieleeni ja päätin sitä testata.

Olipa muuten todella hyvää!  Ohjeen alkuperää en tiedä, mutta luulen sen olleen jostain tv:n ruokaohjelmasta. En saanut tarkkoja ainesuhteita, mutta itse tein näin:

Kesäinen moussaka


n 1,5 kg perunoita
3 tomaattia viipaleina
n. 10 cm pätkä kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna + suolaa, mustapippuria  ja 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Kastike:

30 g margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
suolaa, mustapippuria
150-200 g juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Lado ne öljyllä voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaatin ja kesäkurpitsan kanssa. Valuta joukkoon hieman ruokaöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pannussa jauheliha ja silputtu sipuli, mausta suolalla ja pippurilla, sekä valkosipulilla.

Laita vuokaan pinnalle jauhelihaseos.

Sulata kattilassa rasva, älä ruskista. Sekoita joukkoon jauhot, sekä maito, anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Maust kastike suolalla ja halutessasi mustapippurilla.

Kaada kastike vuokaan siten,e ttä se valuu kerrosten väliin. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä