Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Iloisen keltaiset kantarellit taipuvat monenlaiseksi ruoaksi. Mehevä pekoni-kantarellilisäke on ruokaisa lisäke liha- ja kanaruoille.  Jauhelihakebakot voit kypsentää grillissä, uunissa tai pannulla.
Tämä annos sopii myös keliaakikolle.

Advertising information

Ainekset

2-4 annosta
  • 400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
  • 1 kesäsipuli varsineen TAI
  • 1 keltasipuli
  • 3-4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl persiljaa TAI
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • ½ punainen chilipaprika
  • 175 g pekonia
  • ½ l kantarelleja

Valmistusohje

  • Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika.
  • Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
  • Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.
  • Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.
  • Pitkät varrastikut voit puolittaa.
  • Valmista lisäke.
  • Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna.
  • Paista kauttaaltaan.
  • Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit, valkosipulinkynnet ja hetken päästä kantarellit.
  • Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
  • Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
  • Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä