Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2-4 annosta
- 400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
- 1 kesäsipuli varsineen TAI
- 1 keltasipuli
- 3-4 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 tl paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- 1 dl persiljaa TAI
- 1 dl lehtipersiljaa
- ½ punainen chilipaprika
- 175 g pekonia
- ½ l kantarelleja
Valmistusohje
- Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika.
- Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
- Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.
- Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.
- Pitkät varrastikut voit puolittaa.
- Valmista lisäke.
- Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna.
- Paista kauttaaltaan.
- Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit, valkosipulinkynnet ja hetken päästä kantarellit.
- Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
- Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
- Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
- Tarkista maku.
- Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.