Vohvelit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ohjeet on otettu Herkkujen pikkujättiläisestä.
Vohvelit
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tlk kermaviiliä
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita
Vatkaa munat. Yhdistä kuivat ainekset keskenään, samoin maito ja kermaviili.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho- ja maitoseosta, sekoita lopuksi jäähtynyt voisula taikinaan.
Brysselin vohvelit
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita tai margariinia
15 g (1/3 pkt) hiivaa
2 rkl sokeria
3 munaa
4 dl lämmintä maitoa
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, voi, keltuaiset ja puolet maidosta, johon olet liuottanut hiivan. Lisää loput maidosta. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää siihen vielä vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Peitä kulho ja jätä taikina kohoamaan ja kuplimaan tunniksi.
Kauravohvelit
500 g kaurahiutaleita
5 dl maitoa
200 g voita tai sulatettua margariinia
3 munaa
1,5 rkl sokeria
ripaus anista ja kanelia
n 2 dl maitoa
Kaada maito kaurahiutaleiden päälle, sekoita kunnolla ja anna seoksen turvota 2-3 tuntia. Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini ja sekoita koko ajan. Lisää munat, sokeri ja mausteet ja vatkaa. Kaada vielä joukkoon sen verran maitoa, että syntyy paksuhko taikina.