Vaniljatrifle

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 150 g maalahden limppu
  • 1 dl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
Vaniljakiisseli:
  • ½ l maito
  • 1 dl sokeri
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 rkl perunajauho
  • 1 rkl vaniljasokeri
  • 2 dl vaniljajäätelö
  • 200 g vadelma
  • tuore sitruunamelissa
  • muutama marenki

Kesäjälkiruoissa maistuu vanilja ja tuoreet marjat. Hieman makea Maalahden Limppu sopii erinomaisesti myös jälkiruokiin. Oletko kokeillut?
Valmista annoskulhoihin ja käytä marjoja oman makusi ja sesongin mukaan.

Vaniljatrifle
4-5 annosta

150 g Maalahden Limppua
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaniljakiisseli:
½ l maitoa
1 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
(2 dl vaniljajäätelöä)
200 g vadelmia
sitruunamelissaa
(muutama marenki)

Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi tai jauha tehosekoittimessa hienoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mikäli leikkaat palat veitsellä, sekoita niiden joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna pannu ja paahda kuumalla pannulla käännellen, kunnes ovat rapeita. Jätä sivuun odottamaan.
Valmista vaniljakiisseli. Laita maito, sokeri, munankeltuainen, perunajauhot ja vaniljasokeri kattilaan tai kasariin ja kuumenna. Anna kiehahtaa, kunnes sakenee, mutta älä keitä. Tarkista maku. Sekoita halutessasi joukkoon vaniljajäätelöä. Kokoa kiisselistä, vadelmista ja paahdetusta leipämurusta kerrosjälkiruoka ja koristele sitruunamelissalla. Murusta halutessasi joukkoon hieman marenkia.

Tarjoa heti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä