Salmiakki-vaniljapannacotta
- 15 min Työaika
- 2 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Haganol
Salmiakki-vaniljapannacotta on taivaallisen herkullinen tarjottava ja se valmistuukin nopeasti. Upean salmiakkista Salmiakkimixeriä löydät apteekeista puolen litran pulloista, kuten myös koristeluun käytettyä salmiakkirouhetta. Tämä kaksiosainen pannacotta täytyy kuitenkin tehdä kahdessa erässä ja hyydyttää ensin toinen täyte. Salmiakkimixeri kaipaa normaalia enemmän hyytelösokeri Multia hyytyäkseen ja tämä kannattaa huomioida tekovaiheessa. Siksi vaniljapannacottan ohjeessa on eri määrä maitotuotteita hyydyttävää Multia. Huomaathan, että tavallinen hyytelösokeri ei sovellu maitopohjaisten ainesten hyydyttämiseen.
Mikäli haluat valmistaa kuvan mukaiset vinoon hyydytetyt jälkiruoat, laita kulhoon jauhoja, sokeria tai muuta ainesta, jossa juomalasit pysyvät vinossa.
Lue lisää tuotteistaAdvertising information
Ainekset
Salmiakkipannacotta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl Haganol Salmiakkimixeriä
- 1 dl Hyytelösokeri Multia
Vaniljapannacotta:
- 2 dl kuohukermaa
- ½-3/4 dl Hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
- pakastekuivattua vadelmaa rouhittuna
- Haganol Salmiakkirouhetta
Valmistusohje
- Mittaa kasariin tai kattilaan kuohukerma, salmiakkimixeri ja hyytelösokeri Multi.
- Kiehauta ja anna kiehua noin puoli minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Laita halutessasi juomalasit vinoon kulhoon vaikkapa sokeriin tai jauhoihin ja kaada salmiakkitäyte lasiin.
- Hyydytä jääkaapissa noin tunti tai yön yli.
- Laita kuohukerma kattilaan ja mittaa joukkoon Hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri.
- Kiehauta ja anna kiehua noin puoli minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Kaada seos salmiakkitäytteen päälle juomalasiin ja laita uudestaan jääkaappiin hyytymään.
- Anna hyytyä noin tunti.
- Murenna koristeeksi pakastekuivattua vadelmaa ja ripottele joukkoon salmiakkirouhetta. Tarjoa!
