Raparperivaahtoa ja melonipalloja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyytyneen vaahdon päälle pyörittelin raikkaita melonipalloja.
Periaattessahan koristeena tulisi käyttää sellaisia koristeita, joita
on aineksina jo itse ruoassa, tai joista voisi päätellä mitä ruoka
sisältää, tässä tapauksesa ei niin ollut, mutta nuo melonit sopivat
tähän kyllä makunsa puolesta oikein hyvin. Tästä määrästä tulee
annokset 4-6:lle.
Raparperivaahtoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl Valion vanilja-raparperijugurttia
n 3 dl pilkottua raparperia + puolisen desiä sokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1/2 dl vettä
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää jugurtti ja sokerit. Kiehauta kattilassa raparperi yhdessä sokerin kanssa.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja sulata ne sitten kiehuvaan veteen/mehuun.
Sekoita
raparperimössö vaniljavaahto-jugurttiseokseen ja kaada ohuena nauhana
joukkoon hieman jäähtynyt liivateseos. Jaa annoskulhoihin tai isoon
kulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.