Mansikka-litsihyytelö

Uusimmat reseptit
Advertising information
Oma suosikkihedelmäni on litsin sukulainen longan, jota syödään paljon Aasiassa.
Longania ei kuitenkaan juuri meillä myydä, etnisistä kaupoista sitä on mahdollista ostaa keväällä, jolloin on sen sesonkiaika.
Sen sijaan litsiä on ollut saatavilla jo useita vuosia. Litsi on hieman viinirypälettä suurempi hedelmä, jonka syötävä hedelmäliha on hieman karhean, nystyräisen kuoren alla. Hedelmässä on myös kiiltäväpintainen, tumma kivi.
Kuori on väriltään rusehtava, itse hedelmä on hieman samean läpikuultava, harmaaseen vivahtava.
Maultaan se on makeahko, mutta tottumattomalle hieman totuttelua vaativa maku.
Ilahduin huomatessani mehun, jossa on käytetty litsiä.
Litsin maku tulee mukavasti esille mansikan joukosta. Mehussa on myös omenaa.Tästä mehusta saisi raikkaan mehuboolin lastenkutsuille tai kesäpäiviä piristämään.
Koska kaapistani löytyi litsejä säilykkeenä, tein jälkiruoaksi makean hyytelön.
Mehun määrää säätelemällä voi vaikuttaa siihen kuinka makea lopputulos on, sillä hyytelösokerihan on myös makeaa.
Tällä mehulla saa jännän makuisen kiilteen myös kakun pinnalle.
Kokeilkaapas!
Mansikka-litsihyytelö 6 annosta
1 1/2 dl Robinsons omena-mansikka-litsimehua
5 1 /2 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
1 säilykepurkillinen litsejä tai n. 2 dl tuoreita kuorittuina
2-3 dl mansikoita (tuoreita tai pakaste)
Mittaa mehu ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi.
Lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Jaa marjat ja litsit jälkiruokakulhoihin, kaada päälle hyytelösokeriliemi.
Anna hyytyä jääkaapissa hetki.
Voit valmistaa nämä etukäteen jo edellisenä päivänä.
Huom! Jos haluat makeamman version, korvaa osa vedestä mehulla.