Kiisselin valmistus

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

25 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information


Aloittelijoille pientä oppia…

KOKONESTESAOSTUS

Mittaa
kattilaan neste, sokeri ja perunajauhot, laita levy päälle. Sekoita
nestettä koko ajan, kunnes sakenee ja kiisseli pulpahtaa. Älä keittele
kiisseliä, vaan nosta se pois levyltä. Jos kiisseliä vatkataan kovaa ja
tarpeettomasti, siitä tulee venyvää liisteriä. Ripottele pinnalle
sokeria, ehkäisemään pinnalle muodostuvaa kalvoa.

OSANESTESAOSTUS

Kuumenna
sokeroitu neste höyryäväksi, jolloin sen lämpötila on n 70 astetta.
Lisää vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana höyryävään
nesteeseen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa, nosta pois levyltä.
Ripottele pinnalle sokeria.

Osanestesaostus on turvallisempi
tapa, jos ei ole ihan varma nesteen tai jauhojen määrästä. Silloin
jauhoja voi lisäillä tarpeen mukaan, jos kiisseli ei tunnu tarpeeksi
sakealta.

Jos kiisselissä haluaa käyttää kokonaisia marjoja, ne
voi lisätä vasta suurustettuun kiisseliin, mutta alkuvaiheessa
laitettuna ne antavat nesteelle makua. Halutessasi voit jättää osan
kiisseliin tarkoitetuista marjoista lisättäväksi valmiiseen kiisseliin,
jolloin ne näkyvät kiisselissä kokonaisina.

Kiisselin pohjan voi keittää myös kovempikuorisista marjoista, kuten puolukoista tai mustaherukoista.

Laita
marjat kattilaan yhdessä veden ja sokerin kanssa. Keittele, kunnes
kuoret näyttävät värittömiltä, jolloin maku on siirtynyt nesteeseen.
Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.
Suurusta osanestesaostuksena. Tarkista lopuksi aina maku. 

P.S Kiisselin pohjana voi käyttää myös valmista mehua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä