Friteeratut banaanit

Uusimmat reseptit
Advertising information
Friteeratut banaanit ovat tuttuja Kiinalaisista ravintoloista.
Taikinasta löytyy useita erilaisia variaatioita. Tämä jälkiruoka on syytä tarjota tuoreeltaan.
Herkullista vaniljajäätelön kanssa. Herkun kruunaa vaalea siirappi.
Friteeratut banaanit
8 annosta
Friteeraustaikina:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
1 1/2 rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl Ruokokidesokeria
(1 muna)
4 banaania
1/2-1 l rypsiöljyä
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
Vaaleaa siirappia
Sekoita friteeraustaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180 asteiseksi. Oikea lämpötila on saavutettu, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian.
Leikkaa banaanit puolikkaiksi ja kasta taikinassa kauttaaltaan.
Nosta ne yksitellen tai muutama kerrallaan kasariin. Käännä ympäri kun saavat väriä pintaan.
Nosta leivinpaperille valumaan hetkeksi.
Tarjoa vaniljajäätelön ja Vaalean siirapin kanssa.
Vaalea siirappi on uusi, miedonmakuinen siirappi, joka sopii
sellaisenaan jälkiruokien tai marjojen kastikkeeksi. Sitä voi käyttää
myös leivonnassa, jolloin saat vaaleamman lopputuloksen kuin
perinteistä siirappia käyttämällä. Sekä tumma että vaalea siirappi
antavat hyvän maun mm. itämaisiin ruokiin. Kiteytymisen estämiseksi
Vaaleaan siirappiin on lisätty pieni määrä tärkkelyssiirappia. Säilytä
siirappitölkki kuitenkin aina huoneenlämmössä.