Baileys Panna Cotta
- 4 h Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 6 liivatelehti
- 1 l vesi
- 6 dl kuohukerma
- 2 dl Baileys Original Irish Cream
- 1 tl pikakahvijauhe
- ¾ dl sokeri
Lasin reunalle:
- 1 munanvalkuainen
- 1 dl mantelirouhe
- (vaihtoehto) mantelijauhe
Lisäksi:
- 2 dl kinuskikastike
- 4 dl kuohukerma
- (vaihtoehto) vispikerma
- (vaihtoehto) vaahtoutuva vaniljakastike
- 4 rkl sokeri
- (vaihtoehto) tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 8 kandisokerikeksi
- ½ dl maito
- ½ dl Baileys Original Irish Cream
Pinnalle:
- 8 palaa maitosuklaa
- 8 marenki
Baileys Original Irish Cream on upea juhlaan sopiva likööri. Se on väriltään maitokahvin värinen, täyteläinen, kermainen, kaakaoinen ja suklainen. Se sopii snapsina tarjottavaksi ja maustaa myös herkulliset leivonnaiset, jäätelöt ja jäädykkeet. Mausta kakut, mousset ja kakkutäytteet tai käytä maidon kanssa laimennettuna kakun kostutukseen. Panna Cotta on överi-ihana jälkiruoka, jonka valmistus on helppoa. Tämän jälkiruoan kruunaa pehmeä kermaavaahto, makea kinuskikastike, rapea marenki, makea maitosuklaa ja Baileysilla kostutetut kandisokerikeksit. Valmista Panna Cotta halutessasi jo edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään ja koristele hetki ennen tarjoilua.

Baileys Panna Cotta
8 annosta
6 liivatelehteä
1 l vettä
6 dl kuohukermaa
2 dl Baileys Original Irish Cream
(1 tl pikakahvijauhetta)
¾ dl sokeria
Lasin reunalle:
1 kananmunanvalkuainen
1 dl mantelirouhetta tai mantelijauhetta
Lisäksi:
2 dl kinuskikastiketta
4 dl kuohu- tai vispikermaa TAI vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 rkl sokeria tai tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 kandisokerikeksiä
½ dl maitoa
½ dl Baileys Original Irish Cream
Pinnalle:
8 palaa maitosuklaata
8 valkoista marenkia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Mittaa kuohukerma, Baileys Original Irish Cream, (pikakahvijauhe) ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Ota sivuun liedeltä.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
Riko munanvalkuainen lautaselle ja laita toiselle mantelirouhe tai mantelijauhe.
Kasta lasin reunat kananmunanvalkuaisessa ja sitten mantelirouheessa tai mantelijauheessa.
Valuta Baileys Panna Cotta varoen juomalaseihin.
Nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi, kunnes liemi on hyytynyt.
Valuta hyytyneen jälkiruoan päälle kinuskikastiketta.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Jaa kermavaahto jälkiruokalaseihin.
Kääntele kandisokerikeksit Baileys-maitoseoksessa ja murusta reiluiksi paloiksi kerman päälle.
Rouhi maitosuklaa veitsellä työlaudalla karkeaksi rouheeksi ja ripottele pinnalle murustetun marengin kanssa.
Tarjoa!