Valkosuklaajäätelö

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kulunut kesä ei todellakaan ollut jäätelökesä, ainakaan ilmojen puolesta.
Niinä kauniina päivinä kun aurinko kuitenkin paistoi, tuli lapsille ostettua useampikin jäätelö ja välillä sitä valmistettiin myös itse.
Jäätelökone on nyt tullut tutuksi ja se on ollut helppoudellaan ihan mukava kapine.
Tilaahan se hieman vie, mutta kun sen käytöstä tekee rutiinin, jäätelö valmistuu alkuvalmistelujen jälkeen ihan itsekseen.
Niinpä jäätelökoneen hankkiminen on ihan perusteltua.

Olen monesti miettinyt miksi valmiit ohjeet ovat niin pieniä. Kun nyt itse tein tämän ohjeen ja päätin lopulta tuplata ainekset, huomasin, ettei kone jaksa pyörittää näin isoa määrää massaa jäätelömäisen kiinteäksi.
Laitoin seoksen lopulta vielä pakastimeen ennen tarjoilua.

Valkosuklaajäätelö

4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
4 munaa + 1/2 dl sokeria
1 dl Wiener nougat crushia

Mittaa kerma kattilaan, paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
Jäähdytä seos.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jäähtyneeseen kerma-suklaaseokseen.
Lisää joukkoon myös Wiener nougat crush.
Kaada massa jäätelökoneeseen ja laita kone päälle noin 40-50 minuutiksi.
Laita tarvittaessa vielä pakastimeen ennen tarjoilua.

Ilman jäätelökonetta voit valmistaa tämän siten, että vaahdotat kerman ja lisäät siihen sulan suklaan.
Vaahdota erikseen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon Wiener nougat crush ja sekoita massat keskenään.
Pakasta esimerkiksi jäädykevuoassa tai kulhossa.

Tarjoa lisäksi kinuskikastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä