Vadelma-marenkijäädyke

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ihana jälkiruoka sopii myös kevään ja kesän juhlien tarjottavaksi tai vaikkapa varakakuksi. Valmista hyvissä ajoin pakastimeen ja koristele mieluiten tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.
Vadelma-marenkijäädyke
8-10 annosta
2 ½ dl kuohukermaa
2 munaa
½ dl glukoosisiirappia
½-3/4 dl tomusokeria
200 g kotimaisia pakastevadelmia
vaniljatankoa myllystä rouhittuna maun mukaan tai 2 tl vaniljasokeria
5-10 vaaleanpunaista marenkia murustettuna
(muutama oksa tuoretta minttua)
Koristeluun:
tuoreita vadelmia
muutama vaaleanpunainen marenki
tuoretta minttua
Vaahdota kuohukerma.
Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot.
Vatkaa joukkoon pakastevadelmat, vaniljatankoa myllystä ja lisää joukkoon murustettuja marenkeja.
Mausta seosta halutessasi hienonnetulla mintulla.
Kaada seos jäädykevuokaan ja laita pakastimeen yön yli.
Ota sulamaan viisi minuuttia ennen tarjoilua tai kasta vuoka kuumaan veteen nopeasti ja kumoa.
Koristele tuoreilla vadelmilla ja murustetulla marengilla, sekä tuoreella mintulla.