Turkinpippuri-jäädykeleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Taannoiselta Fazerin reissulta mukaan tarttui myös Turkinpippurilakuja. Niistä päätin kokeilla "kinuskin" keittämistä, mutta lakun ulkokuori ei sulanut kermaan kuten muut kokeilemani karkit. Ne kuitenkin pehmenivät kivasti ja kastike sakeni silti paksuksi.
Kokeilin kastiketta jäädykkeeseen ja lopputuloksena oli sopivasti lakunmakuinen jäätelö, jossa oli kivoina sattumina pehmenneitä lakupaloja. Meillä tästä tykättiin, sillä lapset valitsevat usein muutenkin lakujäätelöä.
Nämä eivät ehtineet jäätyä tarpeeksi kauan, kun niitä jo teki mieli maistella, siksi ne näyttävät hieman löysiltä.
Pohjiksi käytin pakastimessa ollutta kaakaokääretortun pohjaa, joista painelin pieniä rinkuloita pohjiksi. Jäädytin leivokset mini- juustokakkuvuoassa.
Täytteestä tuli 12 pikkuleivosta ja 6 Tupperwaren sydänmuffinivuoalla tehtyä leivosta.
Turkinpippuri-jäädykeleivokset
kääretorttupohjaa leivosten pohjiksi
täyte:
7 kpl (= 140 g) Turkinpippurilakuja
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
Pilko lakut pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan kerman kanssa.
Keittele miedolla lämmöllä usein hämmennellen, kunnes kastike sakenee.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
Sekoita keskenään vaahdot ja hieman jäähtynyt lakukastike.
Jaa täyte joko sellaisenaan pieniin vuokiin tai leikkaa pohjiksi palat kääretorttulevystä. Laita pakastimeen mielellään yön yli.