Suklaajäädyketorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Parhaillaan monessa keittiössä etsitään sopivaa joulujälkiruokareseptiä.
Jäädykkeet ovat helppoja ja siitä kivoja jälkiruokia, että ne voi valmistaa jo viikkojakin etukäteen odottamaan sopivaa hetkeä.
Perusohjetta eritavoin maustamalla saat aina erilaisen jäädykkeen.
Jos haluat että jäädyke pysyy kasassa pidempään huoneenlämössä, käytä osa kermasta tai korvaavasta valmisteesta esimerkiksi tuorejuustona tai maitorahkana.
Suklaajäädyketorttu
Pohja:
200 g suklaakeksejä murustettuna
Täyte:
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
2 tl vaniljasokeria
15 kpl Julia-karamelleja
Pinnalle:
n. 1 dl suklaakastiketta (esimerkiksi DrOetker)
n. 1 dl Wiener nougat crushia
muutama Julia-karamelli
Murusta suklaakeksit ja levitä ne tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi alumiinivuoan (halkaisija noin 20-22 cm) pohjalle.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota suklaakastike, mausta vaniljasokerilla.
Paloittele Julia-karamellit pieniksi ja sekoita joukkoon.
Yhdistä vaahdot tasaiseksi.
Kaada seos murupohjan päälle ja pakasta suojattuna.
Levitä jäätyneen tortun pinnalle suklaakastiketta.
Ripottele päälle Wiener nougat crush ja muutama Julia-karamelli pilkottuna.
Torttu säilyy pakastimessa useita viikkoja.