Mämmi-uunijäätelö ja hedelmäsalaattia

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

Mämmi-uunijäätelö on tyylikäs tarjottava pääsiäispöydässä. Voit leipoa sokerikakkupohjan valmiiksi jo aikaisemmin ja valmistaa lopun hetki ennen tarjoilua.

Mämmi-uunijäätelö ja hedelmäsalaattia
6-8 annosta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Hedelmäsalaatti:
2 banaania
2-3 kiwi-hedelmää
2 appelsiinia
2 passiohedelmää

Marenki:
2 munanvalkuaista
1 ¼ dl sokeria
½ tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria

Lisäksi:
6-8 pikaria Kymppi MÄMMI jäätelöä, laktoositon

Valmista ensin pohja.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja ota juomalasilla tai muulla muotilla hieman isompia ympyröitä kuin jäätelöpikarit ovat.

Valmista hedelmäsalaatti.
Kuori banaanit, kiwi-hedelmät ja appelsiinit. Puolita passiohedelmät. Paloittele hedelmät ja koverra passiohedelmistä siemenet joukkoon.
Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
Lisää myös vaniljajauhe tai vaniljasokeri.

Kumoa jäätelöt torttulevy-ympyröiden päälle ja nosta päälle ja reunoille marenkivaahtoa.
Laita uunijäätelöt uuniin ja tarkkaile uuniluukulla.
Kun pinta on saanut hieman väriä, ota jäätelöt pois uunista.
Tarjoa seuraksi hedelmäsalaattia.

Vinkki! Voit ottaa värin marengin pintaan myös tohottimella.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä