Jäätelökakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Viime aikoina olen saanut paljon kyselyjä lastenkutsuista ja niiden tarjoiluista.
Lapsethan tunnetusti eivät ole kovin täytekakkujen perään, he ovat tyytyväisiä kun pöydässä on keksejä ja jäätelöä.
Valmiita keksejä voi helposti koristella koristelugeeleillä tai pienillä marsipaani- tai sokerimassakoristeilla.
Nyt kokeilin jäätelökakkua, johon käytin iloisen näköisiä Ballerina-keksejä.
Täytyy heti todeta, että tässä kakussa oli kaksi ongelmaa, joista toinen oli jo ennakoitavissa, mutta kokeilin silti.
Kun keksit ovat kakun pinnalla, sitä on hankalaa leikata.
Reunassa keksit toimivat hyvin, koska palan voi leikata aina keksin molemmin puolin. Tähän kakkuun niitä ei kuitenkaan riittänyt koko matkalta sivulle, sillä keksipaketteja oli vain yksi tuplapaketti.

Kun kumosin kakun, sivuilla olevat keksit muistuttivat avaruusaluksen ikkunoita. Ehkä tästä voisi pienellä viilailulla tehdä UFOn poikien juhliin.
Syödessä totesin, että tämä keksivalinta ei ollutkaan kovin hyvä, sillä tuo vadelmasilmä oli pakastamisen myötä muuttunut todella sitkeäksi, se tarttui ikävästi hampaisiin.
Ballerina-keksejä myydään myös erilaisilla kreemitäytteillä, ne ovat pehmoisia ja soveltuvat paremmin.
Hauskan näköinen tämä minusta silti oli.

Reunoille pursottelin kiemuroita DrOetkerin punaisella koristelugeelillä. Se olikin hauska tuttavuus, pysyy hyvin kasassa ja sopii esimerkiksi nimen kirjoittamiseen. Värisävyinä geeleissä on punainen, vihreä ja sininen.

Jäätelökakku

1 pkt Kantolan Ballerina-täytekeksejä
2 l vaniljajäätelöä
1 prk (410 g) Ekströmsin vanhan ajan kuningatarhilloa

Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Lado keksit hillosilmä alaspäin vuoan pohjalle ja/tai reunoille.
Vatkaa sähkövatkaimella jäätelö ja hillo sekaisin, tai käytä halutessasi valmiiksi maustettua jäätelöä.
Levitä jäätelö keksien päälle, suojaa kakku kelmulla ja pakasta vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.

Kumoa kakku ja irroita leivinpaperi.
Koristele mielesi mukaan.

Vinkki! Voit murskata jäätelökerroksen väliin keksejä tai suklaata, tai laittaa väliin jälkiruokakastiketta, marjoja tai hilloa.


Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä