Jäädytetty mansikka-marenkikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Helppo lastenkutsujen jäätelökakku tai vierasvaraksi tehty marenkikakku säilytetään pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka. Mansikoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja.
Jäädytetty mansikka-marenkikakku
8 annosta
Marenkipohjat:
4 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
TAI 2 valmista marenkipohjaa
Täyte:
¾ dl suklaakastiketta
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl smetanaa tai ranskankermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
50 g Daim-rakeita
½1 l mansikoita
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoiseksi kiekoksi. Paista 100-asteisessa uunissa 24 tuntia tai kunnes marenki tuntuu ilmavan keveältä.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtoreunavuoka leivinpaperirinkulalla. Laita pohjalle toinen marenkipohjista. Valuta osa suklaakastikkeesta pohjan päälle viivoiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma ja mausta tomusokerilla. Sekoita joukkoon vielä Daim-rakeet. Kaada seos marenkipohjan päälle ja nosta päälle toinen marenkilevy.
Valuta loput suklaakastikkeesta viivoiksi marengin päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes täyte välissä on jähmettynyt. Nosta marenkikakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Huom! Alkuperäinen resepti löytyy Dansukker -sivustolta.