Jäädytetty mansikka-marenkikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Helppo lastenkutsujen jäätelökakku tai vierasvaraksi tehty marenkikakku säilytetään pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka. Mansikoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja.

Jäädytetty mansikka-marenkikakku

8 annosta

Marenkipohjat:
4 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

TAI 2 valmista marenkipohjaa

Täyte:
¾ dl suklaakastiketta
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl smetanaa tai ranskankermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
50 g Daim-rakeita
½–1 l mansikoita

Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoiseksi kiekoksi. Paista 100-asteisessa uunissa 2–4 tuntia tai kunnes marenki tuntuu ilmavan keveältä.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtoreunavuoka leivinpaperirinkulalla. Laita pohjalle toinen marenkipohjista. Valuta osa suklaakastikkeesta pohjan päälle viivoiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma ja mausta tomusokerilla. Sekoita joukkoon vielä Daim-rakeet. Kaada seos marenkipohjan päälle ja nosta päälle toinen marenkilevy.

Valuta loput suklaakastikkeesta viivoiksi marengin päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes täyte välissä on jähmettynyt. Nosta marenkikakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Huom! Alkuperäinen resepti löytyy Dansukker -sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä