Mentoskakku
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 1 ½ dl sokeri
- 1 ½ dl perunajauho
- 2 tl leivinjauhe
Täyte:
- 2 dl kuohukerma
- 3 rullaa (3x45 g) Mentos Fruit -pastilli
- 6 liivatelehti
- 5 dl kuohukerma
- 3 dl maustamaton jogurtti
- 1 dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- ½ dl vesi
- 1 dl maito
- 1 tl vaniljasokeri
Pinnalle:
- 3 rullaa (3x45 g) Mentos Fruit -pastilli
- 2 rullaa (2x45 g) Mentos Mint -pastilli
Mikä on sinun suosikkimakusi Mentos-karamelleista? Oletko tullut ajatelleeksi, että nämä suloisen väriset ja herkullisen makuiset karamellit sopivat myös kakkujen maustamiseen? Keitä hedelmänmakuisista karamelleista ja kermasta kinuski ja mausta täyte sillä. Voit käyttää kinuskia myös kakun pinnalla. Kokeile ja ylläty!
Mentoskakku
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
3 rullaa Mentos Fruit -pastilleja
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä
(1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria)
Pinnalle:
5 rullaa Mentos Fruit ja Mint -pastilleja
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.
Ota pyöreällä, halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoalla kuvio tai kaksi torttulevystä. Voit käyttää myös erimallisia reunavuokia.
Valmista täyte.
Laita kuohukerma kattilaan ja lisää sinne kolme rullaa Mentos Fruit -karamelleja. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes karamellit sulaa ja kastike sakenee. Jäähdytä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maustamaton jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää myös jäähtynyt kinuskikastike. Sekoita ja tarkista maku. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi ja valuta täytteeseen sekoittaen. Laita irtoreunavuoka suoraan tarjoiluvadille ilman pohjaosaa. Laita alimmaksi pohjalevy ja kostuta halutessasi vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Kaada päälle lähes kaikki täytteestä ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen torttulevy ja kostuta halutessasi vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pinnalle ohut kerros
täytettä. Anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Koristele pinta Mentos -karamelleilla.
Tarjoa!