Mansikka Charlotte
- 20 min Työaika
- 12 h 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 250 g 4 kananmunaa
- 6 dl 1 ½ dl sokeria
- (vaihtoehto) 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 2 tl leivinjauhetta
Väliin:
- oman maun mukaan 200 g omenahilloa tai
- (vaihtoehto) raperperihilloa
Täyte:
- 5-6 liivatelehteä + vettä
- 2 ½ dl kuohukermaa TAI
- 2 ½ dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 250 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria tai maun mukaan
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g mansikoita
- ½ dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja levitä pinnalle hilloa.
- Kääri tiiviille rullalle.
- Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Vuoraa kauniin mallinen leivonta- tai salaattikulho kahdella reilun kokoisella tuorekelmun palalla ja asettele kääretorttuviipaleet kaunis puoli alaspäin vieretysten.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja mansikat. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen ja kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle. Mikäli täytettä jää, voit hyydyttää ylimääräisen jälkiruokakulhoissa.
- Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Ota kelmun liepeet pois kakun päältä ja laita tarjoilulautanen ylösalaisin vuoan päälle.
- Kumoa Mansikka Charlotte vadille ja koristele halutessasi vaikka syötävillä kukilla.