Juhlava taatelikakku
- 2 h 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200 g Earth Control lakritsin makuiset Snacktaatelit
- ¾ dl vesi
- 260 g kandisokerikeksi
- 75 g voi
- 7 liivatelehti
- 2 ½ dl kuohukerma
- (vaihtoehto) vispikerma
- 500 g mascarponejuusto
- 200 g tumma suklaa
- 1-2 tl vaniljasokeri
- ½ dl vesi
Pinnalle:
- 1 dl kuohukerma
- (vaihtoehto) vispikerma
- vaniljasokeri
- 200 g Earth Control lakritsin makuiset Snacktaatelit
Oletko jo maistanut Earth Control -sarjan lakritsin makuisia Snacktaateleita?
Ne sopivat erinomaisesti herkkunälkään ja lakritsinhimoon tai kun tekee mieli napostella jotakin terveellistä. Nämä herkkupalat sisältävät vain hedelmän oman sokerin, eikä niissä ole käytetty keinotekoisia lisäaineita. Luonnon oman makeutensa vuoksi tämän kakun täyte ei tarvitse lainkaan lisättyä sokeria. Vain vaniljasokeri antaa oman arominsa. Valmista, kun haluat nauttia täyteläistä suklaaherkkua lakritsilisällä höystettynä. Tämä kakku on erinomainen syksyn ja talven herkkuleivonnainen.
Juhlava taatelikakku
200 g Earth Control lakritsin makuisia Snacktaateleita
¾ dl vettä
260 g kandisokerikeksejä
75 g voita
7 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
500 g mascarponejuustoa
200 g tummaa suklaata
1-2 tl vaniljasokeria
½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
ripaus vaniljasokeria
200 g Earth Control lakritsin makuisia Snacktaateleita
Laita pussillinen Earth Control lakutaateleita kasariin ja kaada joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä. Jäähdytä seos.
Laita kandisokerikeksit ja sulatettu voi tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin, kunnes seos on sopivan muruista. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla tai käytä haluamasi mallista irtoreunavuokaa. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa.
Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja taateliseos. Vatkaa hetken aikaa. Tarkista maku.
Kiehauta vesi esimerkiksi juomalasissa ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuosta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja koristele Earth Control lakutaateleilla.
Tarjoa!
Vinkki!
Mikäli haluat välttää liivatelehtiä ja nopeuttaa valmistusta, voit valmistaa kakun reunalliseen uunivuokaan tiramisun tapaan. Jätä silloin liivatelehdet ja liivatelehtien liuottamiseen tarkoitettu neste pois tekovaiheesta. Laita silloin keksiseos vuoan pohjalle ja levitä päälle täyte. Lusikoi pinnalle kermavaahtoa ja koristele Earth Control lakritsitaateleilla