Juhlava taatelikakku
- 2 h 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia syksyn ja talven viileistä päivistä kuin juhlava taatelikakku? Tämä herkku ei kaipaa lisättyä sokeria, sillä taatelit tuovat luonnollisen makeutensa esiin. Vain ripaus vaniljasokeria antaa kakulle sen viimeisen silauksen. Valmista tämä kakku, kun haluat nauttia täyteläisestä suklaaherkusta helposti ja vaivattomasti.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 200 g snack-taateleita
- ¾ dl vettä
- 260 g kandisokereita
- 75 g voita
- 7 liivatelehteä
- 2 ½ dl kuohukermaa TAI
- 2 ½ dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 500 g mascarponejuustoa
- 200 g tummaa suklaata
- 1-2 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
Pinnalle:
- 1 dl kuohukermaa TAI
- 1 dl vispikermaa (vaihtoehto)
- vaniljasokeria
- 200 g snack-taateleita
Valmistusohje
- Laita pussillinen snack-taateleita kasariin ja kaada joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä. Jäähdytä seos.
- Laita kandisokerikeksit ja sulatettu voi tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin, kunnes seos on sopivan muruista.
- Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla tai käytä haluamasi mallista irtoreunavuokaa. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
- Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa.
- Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja taateliseos. Vatkaa hetken aikaa. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi esimerkiksi juomalasissa ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuosta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja koristele snack-taateleilla. Tarjoa!
- Vinkki! Mikäli haluat välttää liivatelehtiä ja nopeuttaa valmistusta, voit valmistaa kakun reunalliseen uunivuokaan tiramisun tapaan. Jätä silloin liivatelehdet ja liivatelehtien liuottamiseen tarkoitettu neste pois tekovaiheesta. Laita silloin keksiseos vuoan pohjalle ja levitä päälle täyte. Lusikoi pinnalle kermavaahtoa ja koristele taateleilla