Tomaattiketsuppi

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • tomaatti
  • rypsiöljy
  • fariinisokeri
  • punaviinietikka
  • punainen chilipaprika
  • valkosipulinkynsi
  • tuore timjami
  • suola
  • mustapippuri

Mausteinen tomaattiketsuppi on ihastuttava pastaruokien lisäke. Tarjoa myös grillatun lihan tai kanan seurana.

Tomaattiketsuppi
2-3 keskikokoista purkillista

noin 1 l vettä
1 kg tomaatteja
2 rkl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
½ dl punaviinietikkaa
pala punaista chilipaprikaa
2 valkosipulinkynttä
muutama oksa kotimaista timjamia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Kiehauta vesi.
Tee ristikkäisviilto tomaattien pintaan ja kasta ne reikäkauhalla kiehuvaan veteen.
Nosta pois kun kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattilohkot, fariinisokeri, punaviinietikka, pala punaista chilipaprikaa ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Riivi joukkoon timjaminlehdet.
Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Jaa ketsuppi purkkeihin ja tarjoa pastan tai lihan seurana.

Ketsuppi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: