Tomaattiketsuppi
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- tomaatti
- rypsiöljy
- fariinisokeri
- punaviinietikka
- punainen chilipaprika
- valkosipulinkynsi
- tuore timjami
- suola
- mustapippuri
Mausteinen tomaattiketsuppi on ihastuttava pastaruokien lisäke. Tarjoa myös grillatun lihan tai kanan seurana.
Tomaattiketsuppi
2-3 keskikokoista purkillista
noin 1 l vettä
1 kg tomaatteja
2 rkl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
½ dl punaviinietikkaa
pala punaista chilipaprikaa
2 valkosipulinkynttä
muutama oksa kotimaista timjamia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Kiehauta vesi.
Tee ristikkäisviilto tomaattien pintaan ja kasta ne reikäkauhalla kiehuvaan veteen.
Nosta pois kun kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattilohkot, fariinisokeri, punaviinietikka, pala punaista chilipaprikaa ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Riivi joukkoon timjaminlehdet.
Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Jaa ketsuppi purkkeihin ja tarjoa pastan tai lihan seurana.
Ketsuppi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.