Mansikka-raparperihillo
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- raparperi
- vesi
- mansikka
- Dansukker Hillosokeri
Muutama päivä takaperin yksi teistä lukijoista kyseli miten kannattaisi valmistaa itse hilloa.
Jääkaapistani löytyi muutama varsi kevään ensimmäisiä raparpereja, joten keittelinpä niistä ja mansikoista makoisan hillon lettujen seuraksi.
Valmista hilloa tällä ohjeella syntyy puolisen litraa.
Mansikka-raparperihillo
150 g ( 3 pientä vartta) raparperia
1 rkl vettä
350 g mansikoita
2 1/2 dl Dan Sukkerin hillosokeria
Huuhtele raparperi ja viipaloi se ohuelti.
Laita raparperipalat kattilaan vesitilkan kanssa. Älä laita vettä enempää, sillä raparperista ja mansikoista irtoaa nestettä.
Anna raparperien muhia kattilassa noin 5 minuuttia, lisää kohmeiset/jäiset mansikat.
Kun seos alkaa höyrytä, lisää hillosokeri sekoittaen.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia.
Mikäli käytät hillon saman päivän aikana, nosta se hieman jäähtyneenä jääkaappiin, jolloin se kiinteytyy nopeammin.
Muussa tapauksessa jäähdytä hillo ja kuori pinnalta vaahto.
Jaa hillo kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti.