Paneroitu broilerileike, pippuri-kermakastike, Jasminriisiä ja papuja

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

153 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Paneroitu, eli leivitetty leike, varsinkin broilerista kuuluu meidän huushollin suosikkiruokiin. Varsinkin valkosipulilla maustettu creme fraiche ”kastikkeena,” niin johan uppoaa! Tein kaksinkertaisen leivityksen, vaikka pelkillä korppujauhoillakin onnistuu.

Advertising information

Ainekset

  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tai pippurisekoitusta
  • kanamuna
  • korppujauhoja
  • paprikajauhetta
  • broilerinfileetä
  • voita
Kastike
  • 2-2½ dl kuohukermaa
  • tai ruokakermaa
  • 2 rkl HP-kastiketta
  • 1-2 tl sinappia
  • reilusti pippurisekoitusta

Valmistusohje

  • Ota kolme lautasta.
  • Kaada ensimmäiselle vehnäjauohoja, suolaa ja pippuria/pippurisekoitusta (jos käytät marinoimattomia rintoja, voit lisätä muitakin mausteita, esim paprikajauhetta).
  • Riko keskimmäiselle muna ja sekoita rakenne rikki.
  • Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhoja.
  • Nuiji luuttomat, nahattomat rinnat (eli fileet) kelmun välissä ohuemmaksi.
  • Kääntele ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  • Paista kuumassa pannussa rasvassa.
  • Kun broilerileikkeet paistuvat, voit samalla valmistaa kastikkeen.
  • Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja hämmentele, kunnes kastike sakenee.
  • Tarjoa lisäksi riisiä ja höyrytettyjä vihanneksia, sekä raikasta, rapeaa salaattia.
  • Kastike riittää ruokailijasta riippuen 2-4:lle leikkeelle.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä