Mehevä kana-perunapaistos
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4-6 Annosta
Kana-perunapaistos on suomalaisen keittiön arkiruokaa parhaimmillaan—täyteläinen, mehevä ja juuri sopivan rapsakka. Tämä paistos sopii täydellisesti niin arkiseksi herkuksi kuin juhlapöydän kruunuksi, ja sen voi helposti muunnella lisäämällä esimerkiksi sipulia, juustoa tai mausteita oman maun mukaan. Tämä ruoka valmistettiin Hellapoliisin TV-ohjelmassa Eveolla yhdessä Assin kanssa.
Resepti tehty EVEOlla Hellapoliisi TV-ohjelmassaAdvertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 kg perunoita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 4-5 tomaattia
- 400 g broilerin fileetä TAI
- 400 g broilerin paistileikettä (vaihtoehto)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl paprikajauhetta
- ripaus ripaus chilihiutaleita
- 200 g juustoraastetta
- 1 ruukku lehtipersiljaa TAI
- korianteria
- 1 sitruunan mehu
- 4 dl kuohukermaa TAI
- 4 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa broilerin fileet tai paistileikkeet suikaleiksi.
- Kuumenna öljy isolla pannulla ja paista broilerinsuikaleet kauttaaltaan.
- Mausta suolalla, paprikajauheella ja chilihiutaleilla. Lisää perunat ja valkosipuli ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon juustoraaste.
- Hienonna lehtipersilja tai korianteri ja lisää joukkoon.
- Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää kerma.
- Kiehauta. Laita ainekset uunin kestävään vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.