Mango-kookoskana

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

120 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
mango-kookoskana
Bonne logo vaalea Bonne logo

Kaupallinen yhteistyö Bonne

Syksyllä, säiden viiletessä maistuvat maustetut ja lämmittävät ateriat. Valmista tämä herkullinen mango-kookoskana pienelle tai isolle joukolle ja tarjoa seuraksi basmatiriisiä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • tai avokadoöljyä
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 500 g broilerin paistileikettä
  • tai broilerin fileetä
  • 3-4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl Bonne 100% Mangososetta
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • tai tuoretta minttua

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, sekä inkivääri.
  • Kuumenna oliivi- tai avokadoöljy kattilassa tai wokkipannussa.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri käännellen.
  • Lisää mausteet ja kääntele kokoa ajan.
  • Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jotta mausteet eivät pala.
  • Paloittele broilerin paistileikkeet tai broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi ja lisää pannulle tai kattilaan.
  • Kääntele, kunnes saavat väriä.
  • Lisää kookosmaito ja mangosose.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee hieman.
  • Purista joukkoon limenmehu ja tarkista maku.
  • Ripottele joukkoon suolaa maun mukaan.
  • Hienonna korianteri tai minttu ja ripottele pinnalle.
  • Tarjoa mango-kookoskana basmatiriisin kanssa.

Usein kysytyt kysymykset mango-kookoskanasta

1. Voiko käyttää broilerin fileetä paistileikkeen sijaan?

Kyllä voi. Paistileike tuo enemmän makua ja mehevyyttä, mutta filee toimii hyvin, jos haluat vähärasvaisemman vaihtoehdon.

2. Voiko mangososetta korvata tuoreella mangolla?

Kyllä, mutta varmista että mango on täysin kypsä. Raaka mango ei pehmene kunnolla kypsennettäessä.

3. Onko resepti gluteeniton ja laktoositon?

Kyllä, resepti on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon, kunhan käytät puhtaita mausteita ja kookosmaitoa ilman lisäaineita.

4. Mitä riisiä kannattaa tarjota mango-kookoskanan kanssa?

Basmatiriisi on suosittu valinta, sillä sen aromi ja rakenne sopivat hyvin yhteen mausteisen kastikkeen kanssa.

5. Voiko reseptin pakastaa?

Kyllä, mango-kookoskana kestää hyvin pakastamisen. Sulata hitaasti jääkaapissa ja lämmitä miedolla lämmöllä.

6. Mitä mausteita reseptissä käytetään?

Tyypillisesti juustokuminaa, garam masalaa, kurkumaa ja inkivääriä. Ne antavat ruualle lämpimän ja aromaattisen maun.

7. Voiko reseptin tehdä vegaanisena?

Kyllä, korvaamalla broilerin esimerkiksi paistetulla tofulla tai kikherneillä ja varmistamalla että kaikki ainesosat ovat vegaanisia.

Mango-kookoskana

Kauppalista

Yhteistyössä