Limettibroileria
Uusimmat reseptit
Advertising information
Limetti on kirpeän raikas sitrushedelmä, josta saa vaihtelua tutumman sisaruksensa sitruunan tilalle.
Limenlehdet ovat puolestaan etnisten kauppojen pakastealtaista löytyviä lehtiä, joista saa aivan ainutlaatuista makua jo pienenäkin annoksena.
Limetinlehden makua ei voi korvata muulla. Lehdet silputaan ruokiin, mutta lehtiruoti on syytä poistaa ensin. Reilunkokoinen pussi, josta riittää maustetta kymmeniin ruokiin, maksaa alle kaksi euroa.
Tämä resepti on kevyt ja sopii hyvin keventäjille. Vaaleaa riisiä terveellisempää on tarjota tummaa riisiä.
Limetti-broileria
n. 4 annosta
tilkka seesamiöljyä
500 g broilerin fileetä suikaleina
Santa Marian lime-pippuria myllystä
5-6 kaffirlimen lehteä pieneksi silputtuna
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
2-3 limetin puristettu mehu
2 dl vettä + 1-2 tl perunajauhoja
Kuumenna tilkka öljyä wokissa.
Lisää joukkoon suikaloidut broilerifileet, paista kypsäksi.
Mausta lime-pippurilla. Sekoita joukkoon silputut kaffirlimen lehdet, lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikasuikaleet ja kesäkurpitsapalat, kääntele hetki.
Lisää puristettu limettimehu, kiehauta. Lisää joukkoon vesi, jonka sekaan on sekoitettu perunajauhot. Anna kiehahtaa.
Tarjoa lisäksi Jasmin-riisiä.