Kananpojan uunifilee ja minttuinen ohralisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- broilerin uunifilee
- vesi
- kanaliemikuutio
- rikotut ohrasuurimot
- minttu
- ruohosipuli
- auringonkukansiemeniä
- öljy
- pakastemaissi
- suippopaprika
Kariniemen Kananpojan uunifilee on tehty mukavaksi ja helpoksi valmistaa. Valmiiksi maustetut rinnat on pintamaustettu, joten ne eivät ui marinadissa, vaan ovat saaneet pintaansa miellyttävän maun kuivista mausteista. Reilun kokoiset broilerin rinnat myydään alumiinisessa vuoassa, jonka voit laittaa uuniin tai grilliin sellaisenaan. Kun liha muhii uunissa, valmista sillä aikaa lisäke. Helpon lisäkkeen saat riisin tapaan myös rikotuista ohrasuurimoista. Lisää joukkoon lempiyrttejäsi tai vihanneksia.
Kananpojan uunifilee ja minttuinen ohralisäke
1 rasia Kariniemen kananpojan uunifileetä
Minttuinen ohralisäke
12-14 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
2 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
100 g ruohosipulia
1-2 ruukkua minttua
1- 1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl öljyä
300 g pakastemaissia
1-2 suippopaprikaa suikaleina tai kuutioina
Ota kananpojan uunifilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Paista 200 asteessa uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Kiehauta vesi ja kanaliemikuutiot.
Lisää ohrasuurimot ja anna kiehua hiljalleen, kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
Silppua joukkoon ruohosipulia ja minttua.
Lisää auringonkukansiemenet.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää maissi ja paprikat, kääntele hetki. Lisää ne ohrasuurimoiden joukkoon.
Tarjoa Kananpojan uunifileiden kanssa.
Mikäli haluat tarjota ruoan kanssa kastiketta, valmista kastike ruoanvalmistusjugurtista maustamalla se hienonnetulla mintulla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria.