Kananpojan kasvispaistos

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • oliiviöljy
  • peruna
  • porkkana
  • kesäkurpitsa
  • purjosipuli
  • valkosipulinkynsi
  • kirsikkatomaatti
  • paprikajauhe
  • timjami
  • broilerin jauheliha
  • valkosipulipippuri
  • voi
  • margariini
  • vehnäjauho
  • maito
  • munakoiso
  • suola
  • juustoraaste

Tämä ruoka on moussakan tapainen paistos, johon voit jauhelihana käyttää niin broilerin, lampaan kuin vaikka naudan jauhelihaa.
Voit toteuttaa ohjeen kasvisruokana jättämällä jauhelihan pois.
Kasviksia voit vaihdella omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan.

Kananpojan kasvispaistos 6-8 annosta

150 g munakoisoa, suolaa

tilkka oliiviöljyä
700 g perunoita
100 g porkkanoita
150 g kesäkurpitsaa
100 g purjosipulia
3-5 valkosipulinkynttä
200 g kirsikkatomaatteja
paprikajauhetta
timjamia

tilkka oliiviöljyä
400 g kananpojan jauhelihaa
Santa Marian valkosipulipippuria
paprikajauhetta
timjamia

Kastike:
50 g voita tai margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 5 dl maitoa
suolaa
150 g juustoraastetta

Poista munakoisosta kanta, leikkaa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, ripottele pinnalle hieman suolaa, jotta kitkeryys poistuu. Käsittele sillä välin muut ainekset.
Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat, viipaloi kesäkurpitsa, halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit, leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipuli ja puolita kirsikkatomaatit.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää joukkoon perunat, porkkanat, kesäkurpitsa, purjo ja valkosipuli, mausta paprikajauheella ja timjamilla.
Kaada seos uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista kananpojan jauheliha, mausta valkosipulipippurilla, paprikajauheella ja timjamilla.
Sekoita jauheliha muiden ainesten joukkoon uunivuokaan.

Kuivaa ”kyynelehtineet” munakoisoviipaleet talouspaperiin ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin. Nosta ne muiden ainesten päälle, ripottele pinnalle kirsikkatomaatit.

Valmista kastike:
Sulata rasva kattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, lisää maito vähitellen, anna kiehua välillä sekoitellen miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Mausta ripauksella suolaa, lisää joukkoon juustoraaste.

Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa noin tunnin verran, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä