Kalkkunan fileerulla, mango-currykastike ja kasvislisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kalkkunan fileerulla
- hunaja
- pinjansiemeniä
- vesi
- mangosose
- curryjauhe
- maizena
- suola
- porkkana
- öljy
- sokeriherneenpalko
- valkosipulinkynsi
- soijakastike
- pinaatti
Valmista pääsiäispöydän herkullisen murea ateria kalkkunan fileerullasta.
Tarjoa seuraksi helppotekoinen mango-currykastike ja kasvislisäke. Riisin sijaan voit keittää vaihteeksi bulguria.
Kalkkunan fileerulla, mango-currykastike ja kasvislisäke
1 kg Kariniemen Kalkkunan Fileerulla perinteinen (tuore tai pakastettu)
2 rkl hunajaa
50 g pinjansiemeniä
Mango-currykastike
1 ½ dl vettä
1 ½ dl mangososetta
1 tl currya jauheena
1 rkl maizenaa
ripaus suolaa
Kasvislisäke
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
150 g sokeriherneenpalkoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
70 g pinaattia
Ota kalkkunan fileerulla huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita fileerulla uunivuokaan tai pellille ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa ylös.
Poista verkko ja sivele pintaan hunaja.
Ripottele päälle pinjansiemenet.
Laita 225 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinjansiemenet saavat väriä.
Mittaa kastikkeen ainekset kasariin ja kiehauta.
Lisää tarvittaessa vettä, mikäli kastike on liian sakea.
Kuori porkkanat ja vedä suikaleita perunankuorimaveitsellä.
Kuumenna öljy pannulla.
Lisää sokeriherneenpalot ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.
Lisää joukkoon porkkanasuikaleet, soijakastike ja pinaatit.
Kääntele hetki ja kuumenna.
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja ripottele joukkoon tuoretta minttua.