Broileria Kantonin tapaan ja paistettua riisiä

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

32 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Uskomattoman ihana ruokaohje Makuja Maailmalta kirjasta.

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
Boileri ja kastike
  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1 rkl vettä
  • ½ rkl soijakastiketta
  • 6 rkl maissitärkkelystä (3 rkl leivitykseen)
  • paistamiseen öljyä
  • 2½ dl vettä
  • ½ kanaliemikuutio
  • ½ sitruunan mehu
Paistettu riisi
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 2 dl vettä
  • 15 cm pala purjoa
  • 2-3 dl kuorittuja katkarapuja
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  • Leikkaa rintafileet poikkisyin ohuiksi suikaleiksi.
  • Vatkaa valkuainen kulhossa kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon vesi, soija ja maissitärkkelys.
  • Laita broilerisuikaleet liemeen kymmeneksi minuutiksi.
  • Jos ihmettelet Kiinalaisissa ravintoloissa, miten liha on niin kiiltävää ja mureaa, salaisuus on tässä)
  • Laita 3 rkl maissijauhoja lautaselle ja kääntele marinoidut broilerisuikaleet jauhoissa.
  • Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä.
  • Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  • Lisää joukkoon kypsät broilerisuikaleet.
  • Huuhtele riisit ja laita ne veden kanssa kattilaan.
  • Kun vesi alkaa kiehua, sammuta levy ja anna riisin muhia kypsäksi jälkilämmöllä n. 15 minuuttia.
  • Tällä tavalla saat puuroutuvaa riisiä, jos et omista riisinkeitintä.
  • Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele hyvin, leikkaa ohuiksi suikaleiksi
  • Sulata (ja kuori) katkaravut, vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  • Kuumenna öljy kattilassa, freesaa ensin purjo, lisää sitten katkaravut ja hetken päästä munat.
  • Sekoita, kunnes munamassa alkaa hyytyä.
  • Lisää riisi ja mausteet.
  • Sekoita seos tasaiseksi, tarkista maku.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: