Broileria Kantonin tapaan ja paistettua riisiä
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
3-4 annosta
Boileri ja kastike
- 400 g broilerin rintafileetä
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1 rkl vettä
- ½ rkl soijakastiketta
- 6 rkl maissitärkkelystä (3 rkl leivitykseen)
- paistamiseen öljyä
- 2½ dl vettä
- ½ kanaliemikuutio
- ½ sitruunan mehu
Paistettu riisi
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 2 dl vettä
- 15 cm pala purjoa
- 2-3 dl kuorittuja katkarapuja
- 3 kananmunaa
- 3 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Leikkaa rintafileet poikkisyin ohuiksi suikaleiksi.
- Vatkaa valkuainen kulhossa kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon vesi, soija ja maissitärkkelys.
- Laita broilerisuikaleet liemeen kymmeneksi minuutiksi.
- Jos ihmettelet Kiinalaisissa ravintoloissa, miten liha on niin kiiltävää ja mureaa, salaisuus on tässä)
- Laita 3 rkl maissijauhoja lautaselle ja kääntele marinoidut broilerisuikaleet jauhoissa.
- Kuumenna reilusti öljyä pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kuumassa öljyssä.
- Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Lisää joukkoon kypsät broilerisuikaleet.
- Huuhtele riisit ja laita ne veden kanssa kattilaan.
- Kun vesi alkaa kiehua, sammuta levy ja anna riisin muhia kypsäksi jälkilämmöllä n. 15 minuuttia.
- Tällä tavalla saat puuroutuvaa riisiä, jos et omista riisinkeitintä.
- Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele hyvin, leikkaa ohuiksi suikaleiksi
- Sulata (ja kuori) katkaravut, vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
- Kuumenna öljy kattilassa, freesaa ensin purjo, lisää sitten katkaravut ja hetken päästä munat.
- Sekoita, kunnes munamassa alkaa hyytyä.
- Lisää riisi ja mausteet.
- Sekoita seos tasaiseksi, tarkista maku.