Sitruksinen lakritsi-suklaakäärme
Uusimmat reseptit
Advertising information
Käärmekakku on hyvin helppotekoinen kakku, joka ilahduttaa varmasti pienten poikien juhlapöydässä.
Sitruksinen lakritsi-suklaakäärme
10-12 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Välissä:
n. 200 g (lemon curd) sitruunatahnaa tai appelsiinimarmeladia
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 Marabou chok-o-licious lakritsisuklaapatukka (jätä yksi pala silmiksi)
Pinnalle:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeri
1 tl vaniljasokeria
4 LU Domino Vanilja -keksiä murustettuna
lakunauhaa tai marsipaania kieleksi
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille.
Voitele pinta sitruunatahnalla tai appelsiinimarmeladilla.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla. Levitä sitruunatahnan päälle ja leikkaa lakritsisuklaapatukka karkeaksi. Muista jättää pala suklaata käärmeen silmiksi. Ripottele suklaarouhe pinnalle.
Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta kylmään, jos et koristele torttua heti.
Muotoile kääretortusta hieman mutkitteleva käärme reilusti käsillä muotoillen.
Litistä päätä ja häntää lituskaksi.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma lusikalla epätasaisesti kääretortun päälle.
Murusta Domino-keksit ja ripottele ne käärmeen raidoiksi.
Leikkaa suklaapalasta silmät.
Muotoile marsipaanista tai lakunauhasta käärmeen kieli ja tökkää se paikalleen.