
Välimeren piiras
Tämä ohje riittää pellilliseen piirakkaa. Jos haluat tehdä pyöreään piirasvuokaan, käytä vain puolet aineksista.
Välimeren piiras
25-30 palaa
Pohja:
300 g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte:
200 g Fetajuustoa
vihreitä oliiveja maun mukaan
n. 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 paahdettu, kuoreton paprika paloiteltuna
1 ruukku basilikaa silppuna
4 munaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paloittele pinnalle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella).
Lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.
Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.