1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (184 arvostelua, keskiarvo: 3,82 / 5)
Ladataan...

Tämä ohje riittää pellilliseen piirakkaa. Jos haluat tehdä pyöreään piirasvuokaan, käytä vain puolet aineksista.

Välimeren piiras

25-30 palaa

Pohja:
300 g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
200 g Fetajuustoa
vihreitä oliiveja maun mukaan
n. 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 paahdettu, kuoreton paprika paloiteltuna
1 ruukku basilikaa silppuna
4 munaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paloittele pinnalle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella).
Lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.