1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (104 arvostelua, keskiarvo: 4,36 / 5)
Ladataan...

Kasvispihvit ja jogurttikastike
noin 20 pihviä

1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa tai vettä
3 isohkoa porkkanaa
100 g juuriselleriä
150 g palsternakkaa
1 iso sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
2 munaa
1 ½ tl suolaa
½ tl pippurista yrttiseosta tai mustapippuria myllystä ja kuivattuja yrttejä maun mukaan

Lisäksi: voita tai öljyä paistamiseen

Jogurttikastike

500 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 rkl sinappia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
tuoretta timjamia maun mukaan
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Mittaa kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi. Anna turvota 5-10 minuuttia.
Kuori porkkanat, juuriselleri, palsternakka ja sipuli.
Raasta nämä yhdessä kesäkurpitsan kanssa karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
Lisää joukkoon munat, suola ja pippurinen yrttiseos.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Paista pihveiksi kuumassa lettupannussa voissa tai öljyssä.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

Tarjoa seuraksi herkullisia marinoituja vihanneksia.
Vihannekset voit marinoida jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa suojattuna.
Voit halutessasi korvata miniluumutomaatit herkkusienillä.