1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelut, Keskimäärä: 5.00/5.00)
Ladataan...

Eilen illalla iski makean himo, mutta kaapista ei löytynyt mitään
hyvää, leivontasuklaita sentään, mutta niitäkään ei yksistään
tarpeeksi. Koska olen aiemmin kokeillut onnistuneesti mutakakkua,
päätin tehdä sitä nytkin, hieman sävellellen, kuten tapoihini kuuluu.

Kuten
näette, kakun alla on tässä kuvassa vielä irtopohjavuoan
pohjaosa…syystä että….kakku jää sisältä NIIN valuvaksi, että se on
hankala siirtää.(katsokaa sivulla olevaa repeämää, pinnan alla muhii
tummaa suklaata valuva täyte) Jos siis malttaisi mielensä ja antaisi
kakun jäähtyä vuoassa ennen siirtoa, voisi olla hyvä=)

Tämä oli
muuten todella hyvää, tosi suklaista, kuten ohjeesta ilmenee, paljon
muutahan siihen ei mennytkään.Lakritsiströsselit antoivat ihanan lisän
ja värjäsi sulaessaan taikinan melkein mustaksi.

Huomatkaa, että
ohje on tehty tässä tapauksessa vain 18 cm halkaisijaltaan olevaan
vuokaan. Jos teet isompaan vuokaan, tuplaa ainekset. Lakritsiströsselit
voi jättää pois! Taikinaan käytettävä suklaa on alkuperäisessä ohjeessa
tummaa leivontasuklaata, mutta koska mulla ei ollut sitä tarpekski,
käytin osan valkosuklaata, jota ei tosin huomannut, mutta niinkin voi
näköjään tehdä, jos on vain vähän sitä ja vähän tuota;)


Mutakakku Hellapoliisin tapaan  (18 cm vuoka)


Pohja:
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
75 g sokeria (n. 3/4 dl)
1/2 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata
75 g valkosuklaata   TAI 175 g pelkkää tummaa suklaata
65 g voita
1 dl lakritsiströsseleitä 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata
voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa,
anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä,
sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos, sekä lakritsiströsselit.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Malta antaa kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista, muuten kakun pinta repeää ja täyte valuu pois.

Todella herkullista vaniljajäätelön kanssa!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.