1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (64 arvostelua, keskiarvo: 3,61 / 5)
Ladataan...

Huomasin, että tällainen perinteinen kotiruokaresepti puuttuu sivustolta.
Tämä kastike toimii myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Perinteinen jauhelihakastike
4 annosta

1 rkl voita, margariinia tai öljyä
1 sipuli
400 jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1-2 rkl tomaattipyreetä (tai ketsuppia vähän enemmän)

Lisäksi:
1-2 l vettä
½ tl suolaa
300-400 g makaronia

Sulata voi tai marganiini kattilassa. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja tomaattipyree.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Kiehauta vettä kasarissa. Lisää kiehuvaan veteen suola ja makaronit.
Keitä, kunnes makaronit ovat sopivan kypsiä.
Valuta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.