1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (44 arvostelua, keskiarvo: 3,41 / 5)
Ladataan...

Bolognesekastikkeen valmistat nopeasti muutamassa minuutissa.
Laita samalla spagetti kiehumaan, niin saat koko ruoan valmiiksi samaan aikaan.

Bolognesekastike
2 annosta

1 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli silputtuna
200 g jauhelihaa
n. ½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl vehnäjauhoja
n. 500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
1 dl vettä
pieni pala punaista paprikaa tai 1 porkkana suikaleina
(suolaa)

Kuori ja silppua sipuli.
Kuumenna öljy kattilassa.
Lisää sipuli ja jauheliha. Paista kypsäksi käännellen.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Mausta oreganolla tai basilikalla.
Lisää joukkoon vielä vesi ja pala punaista paprikaa tai kuorittu porkkana suikaleina.
Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Nauti spagetin kanssa!

Vinkit!

– Voit jatkaa kastiketta erilaisilla kasviksilla, kuten palsternakalla, juurisellerillä tai herkkusienillä.
– Jos haluat ruokaan tulisuutta, lisää hieman chiliä tuoreena tai kastikkeen muodossa.
– Pyöristä makua kermalla, sulatejuustolla tai tuorejuustolla.

Jäikö bolognesekastiketta?
Valmista pienellä vaivalla jämistä lasagne tai tee alusta asti.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.