1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskimäärä: 3.67/5.00)
Ladataan...

Mannapuuron jämistä on kätevä valmistaa Ahvenanmaan pannukakkua. Pannari on tavallista pannukakkua hieman tahmeampaa. Ohje on Otavan vanhasta Kotiruoka-keittokirjasta.

Ahvenanmaan pannukakku

Mannapuuro:
5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita

lisää jäähtyneeseen puuroon:
4 munaa
1 dl sokeria
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl vaniljasokeria

Lisäksi: Ekströmsin mansikkahilloa + jäisiä mustikoita

Kiehauta mannapuuroa varten maito, lisää mannasuurimot vähitellen joukkoon, koko ajan vatkaten, anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää jäähtyneeseen puuroon munat, sokeri ja maito, sekä vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Sekoita hillon joukkoon jäiset mustikat ja tarjoa lämpimän pannukakun kanssa.
Kokeile myös omenaraastetta tai soseutettua banaania hillon joukossa, todella hyvää!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.