1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (50 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Nyt on omena-aika!
Valmista ihanaa chutneya talven varalle ja varaa muutama purkki myös ystäville viemisiksi!
Suurenna ohjetta tarpeen mukaan.

Omenachutney

1 kg omenoita
1 sipuli silppuna
1 rkl inkivääriä silppuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 punainen chilipalko
mustapippuria myllystä
1/2 dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 kg hillosokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Paloittele omena pieniksi kuutioiksi.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Käytä
talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi ovat arat, sillä chilipaprikan
siemenet ovat polttavia.
Laita yllämainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko.
Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Tarjoa liha- ja kanaruokien seurana.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.